Tips,  wonen

De babykamer klaarmaken: hoe doe je dat?

Ben je in verwachting van een kleine? Dan feliciteer ik je alvast. Want dat is één van de mooiste dingen die je mee kunt maken in je leven. Maar daar hoort wel wat voorbereiding bij. Naast het aanschaffen van babykleertjes, speeltjes melkflessen, speentjes en andere babyspulletjes zal je ook een babykamer moeten klaarmaken. Of je nu groots of klein wilt uitpakken met de kamer, het zal wat tijd en moeite vereisen. In deze blog vertel ik meer over het klaarmaken van de babykamer. Zo kan de baby zometeen lekker in zijn of haar eigen kamer slapen.

Meubilair uitkiezen

Om te beginnen is het verstandig om het meubilair eerst uit te kiezen. Je wilt wel zeker weten dat alle meubels in het nieuwe kamertje passen. Meet daarom vooraf lengte, breedte en hoogte van de kamer op. Zo kies je net even makkelijker een ledikantje uit. 

Naast een babybed is het fijn om een commode uit te kiezen. Hierin berg je alle luiers en kinderkleertjes makkelijk op. Verder kun je op de commode ook eenvoudig de luiers verschonen. Daarbij is het aanschaffen van een babybox geen overbodige luxe in de babykamer. Zo kan jouw baby veilig spelen zonder dat jij je al te veel zorgen hoeft te maken. Mocht je nog budget over hebben dan zijn een extra kledingkast en wieg ook nog optioneel.

Verder raad ik ook nog aan om bepaalde accessoires te halen voor de babykamer. Een wandrek is bijvoorbeeld erg handig. Hier kun je verschillende baby spullen op kwijt die je direct binnen handbereik hebt als ze nodig zijn. Denk hierbij aan een de fles of babyphone. Ook vind ik de mobiel erg leuk. Zo kan de baby lekker kijken naar de leuke figuurtjes.

De babykamer compleet maken

Wanneer je al het meubilair en de accessoires hebt aangeschaft is het tijd om de kamer zelf aan te pakken. Hierbij hoort bijvoorbeeld het verven van de muren en een wandrek ophangen. Maar ook lampen bevestigen en eventueel een kleine verbouwing doorvoeren.

Het kan namelijk zijn dat de kamer groter of kleiner moet worden om de perfecte babykamer klaar te maken. Je kunt bijvoorbeeld een tussenmuur maken of juist eruit slopen. Als je dit van plan bent is het wel handig om eventueel afval kwijt te kunnen. Je kunt dan een container huren, deze wordt bij jou thuis afgezet en ook weer opgehaald. Zo kan jij je volledig focussen op het klaarmaken van de kamer voor die kleine. 

Als de kamer af is en alle meubels staan erin ga je een mooie periode tegemoet. Dan is het een kwestie van afwachten tot de baby komt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *