Tips

Bouw vacatures voor als je wat anders wilt

Zou je graag in de bouw aan het werk gaan? Meewerken aan het bouwen van nieuwe kantoorpanden, huizen, bruggen, wegen en noem maar op? Dan is het zeker de moeite waard om de bouw vacatures in de gaten te houden. Bouw vacatures zijn zeer divers. Van metselaars tot kraandrijvers, van planners tot logistiek medewerkers. De bouw is een grote bedrijfstak in Nederland en er is altijd wel werk in te vinden. Mensen blijven immers bouwen en verbouwen. Of het nu gaat om het bouwen van een huis voor een particulier of het opzetten van een compleet nieuwe woonwijk in opdracht van een woningbouwvereniging of gemeente, er zijn altijd mensen nodig die dat kunnen realiseren.

Bouw vacatures vind je online

En daar hoef je helemaal niet handig met computers voor te zijn. Klik op bovenstaande link en de bouw vacatures rollen als vanzelf over je scherm. Zo kun je per vacature lezen wat de eisen zijn, maar ook de werklokatie wordt genoemd. Je kunt hier dus snel op filteren. Past een vacature bij jou en je vooropleiding? Dan kun je via datzelfde scherm een sollicitatiemail sturen. Het grote voordeel is dan ook dat je snel een antwoord hebt en je dus geen weken hoeft te zitten wachten op de uitslag van de eerste selectie. Ben je door ronde 1? Dan volgt een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek.

Een persoonlijk gesprek terwijl je de deur niet uit mag?

Jazeker! Je kunt ook een persoonlijk gesprek voeren via videobellen of gewoon aan de telefoon. Het is, nu zeker niet, niet altijd nodig om langs te gaan en iemand persoonlijk te ontmoeten. De tijden zijn veranderd en dat maakt dat je veel sneller kunt overstappen naar een andere baan. Je bent minder tijd met zoeken naar geschikte vacatures, het schrijven van je brief en de gesprekken die gevoerd moeten worden. Al kan het inwerken op een nieuwe lokatie momenteel wel wat lastiger zijn dan je gewend was. Iemand iets uitleggen en daarbij rekening houden met een afstand van minimaal 1,5 meter is nog best lastig.

Ga online en vind de baan van je dromen

Het maakt niet uit waarvan je droomt: als je je dromen maar probeert waar te maken. Door de bouw vacatures goed in de gaten te houden, kom je op een gegeven moment echt jouw droombaan wel tegen. Dat is iets om naar uit te kijken. Denk je dat je "on hold" moet omdat de hele wereld stilstaat vanwege corona? Dat hoeft dankzij de online vacatures niet!