Tips

De meest gebruikte verpakkingsmaterialen door online winkels

Benieuwd naar hoe online winkels zoals Bol.com of de Bijenkorf hun bestellingen inpakken en versturen? Door de coronacrisis zijn vele bedrijven ten onder gegaan, dit zijn vooral bedrijven die in de horecabranche zitten of in de dienstsector. Echter, online winkels zijn flink gestegen door het feit dat mensen niet meer op straat durven te lopen, laat staan in winkels zoals een supermarkt. In publieke ruimtes is vaak het besmettingsgevaar hoger dan dat je in het park loopt. Het gevolg hiervan is dat veel online winkels profiteren. Naast het feit dat veel mensen bang zijn om het virus te krijgen zijn de online bestellingen mega gestegen door de lockdown in Nederland. Niet-essentiële winkels zijn dicht en online bestellen is de enige mogelijkheid nu.

Gevolgen van het grote aantal bestellingen

Door de sterke stijging van bestelling in Nederland is het voor PostNL en andere postbedrijven heel lastig om hun korte levertijd te garanderen. Het bedrijf is daarom ook met spoed opzoek naar meer koeriers om de pakketjes rond te brengen. Het gevolg van deze stijging is dat er ook meer dozen worden gekocht door zowel bedrijven als consumenten om hun producten te versturen. Als je wilt profiteren van deze ontwikkelingen door een online winkel te starten is het hebben van de juiste verpakkingsmateriaal essentieel om de producten onbeschadigd te leveren bij de klant. Hieronder een overzicht met handige dozen en verpakkingsmateriaal:

Drukwerkdozen

De handigste dozen voor online winkels zijn drukwerkdozen, vaak is het voorzien van een zelfsluitende bodem en zelfklevende sluiting waardoor de doos zonder enige plakband kan worden beplakt. Daarnaast heeft het een scheurstrook wat voor de klanten heel handig is om de pakketten te openen. Het gemak wat met deze doos meebrengt is de reden waardoor het veel wordt gebruikt in de e-commerce, voor zowel de klant als het bedrijf die gemakkelijk en sneller kan inpakken.

Kartonnen kokers

Naast normale dozen zijn kartonnen kokers ook heel handig bij het versturen van lange producten zoals grote afbeeldingen of opgerolde schilderijen, maar ook paraplu’s. Het voordeel van deze kokers is dat het product niet beschadigd raakt wat vaak in een doos gebeurt. Er zijn zowel ronde als vierkante kokers en in verschillende maten.

Brievenbusdoos

Bij het verzenden van kleine of dunne producten is een brievenbusdoos mega handig. Het voordeel van een brievenbusdoos is dat het goedkoper is dan een normale doos, omdat het door de brievenbus past. Bovendien heeft het veel meer gemak voor de klant want niemand houdt van grote dozen in huis.

Opvulling

Als laatste is opvulling mega belangrijk bij het verzenden van grote pakketten die vaak niet beschadigd mogen raken. Vaak vergeten bedrijven dit door de kosten of haast waardoor het product beschadigd aankomt. Een handige bescherming voor producten in dozen zijn luchtkussenfolie of schuimfolie. Daarnaast heb je ook Sizzlepak decoratief opvulmateriaal wat beschermt maar ook een mooie look geeft.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *