tenax
Tips

De tenax drukknoop: breed toepasbaar en betrouwbaar

Een van de meest gebruikte knopen om iets af te sluiten, is de tenax. Er is een grote kans dat jij al tenax drukknopen gebruikt maar het helemaal niet doorhebt. Ben je op zoek naar een manier om een zeil af te sluiten of materialen bij elkaar te houden? Tenax zou zomaar eens de oplossing kunnen bieden.

tenax

Tenax sluiting: wat is het?

Tenax is een Engels merk. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor deze speciale drukknoop is dan ook gevestigd in Engeland. De knoop is zeer breed toepasbaar en is daarom razend populair, zelfs bij mensen die helemaal niet weten dat ze een tenax knoop gebruiken.

Toepassingen van tenax

tenax

De tenax drukknoop wordt vaak gebruikt voor gitaarbanden. Heb jij dus gitaar gespeeld, dan heb je wellicht jouw band bevestigd met tenax. Maar je kunt de knoop ook gebruiken om een zeil te bevestigen. Als je bijvoorbeeld zeil gebruikt om jouw boot droog te houden of spullen in je berging van vocht en stof te behoeden, dan zit je met een stevige en degelijke knoop goed. Je kunt de tenax drukknoop gebruiken om zeil op zeil te bevestigen maar ook om een doek op een vast materiaal te plaatsen zoals hout, polyester en plaatmateriaal. Door Nederlandse zeilmakerijen worden ze bovendien gebruikt voor boot- en verandazeilen. Verder zie je ze terug in dekzeil, windschermen en zonwering. Het is niet voor niks een van de meest gebruikte producten!