vibrator
Tips

De vibrator: een eindeloos populair speeltje

Van alle speeltjes die je kunt gebruiken in je seksleven is de vibrator samen met de dildo misschien wel de meest bekende. Het is namelijk eentje die ook veel wordt genoemd in populaire cultuuruitingen zoals films en series. Bovendien worden vibrators op prijs gesteld door met name vrouwen die single zijn en even niet zo’n spannend seksleven hebben.

Wat is een vibrator?

Een vibrator is een seksueel hulpmiddel voor het stimuleren van seksuele opwinding door mechanische trillingen. Er zijn heel veel verschillende soorten vibrators dus het is lastig om aan te geven hoe het er precies uitziet.

vibrator

Stimulatie door penetratie

Sommige vibrators geven niet alleen trillingen maar kun je ook nog penetreren. Voor sommige vrouwen is die combinatie een plezierig gevoel. Maar er zijn ook vibrators die puur voor uitwendige stimulatie bedoeld zijn. Ze verschillen ook sterk in kleur en materiaal. De afmetingen kunnen tot slot ook verschillen. Elk persoon is anders dus het is ook aan elk persoon zelf welke soort zij fijn vinden. Als je voor het eerst een vibrator gaat gebruiken en je twijfelt nog, begin dan simpel. Houd het goedkoop en niet al te groot om zo te wennen aan het idee. Je kunt er altijd nog later een tweede vibrator bijkopen als je daar behoefte aan hebt. 

vibrator

Samen of alleen

Hoewel de vibrator is bedoeld voor masturbatie kun je er ook goed samen met je partner mee spelen. Bij lesbische stellen maar ook bij heterostellen valt dit speeltje erg in de smaak. Als je besluit met je vriend of vriendin te experimenteren maak dan wel altijd duidelijke afspraken.