Tips

Dingen die je kunt doen als je thuis zit

Het gaat de afgelopen tijd over niets anders meer dan het coronavirus. Logisch natuurlijk, gezien de ernst van de situatie. Het zijn voor iedereen rare tijden en niemand kan antwoord geven over het verloop van het virus. Wat we allemaal wel redelijk goed opvolgen zijn de adviezen van deskundigen. Goed de handen wassen, zo min mogelijk contact met anderen, geen plekken bezoeken met meer dan 100 mensen en zoveel mogelijk thuis werken. Gelukkig is het voor mijzelf mogelijk om thuis te werken, maar de hoeveelheid werk is wel een stuk minder geworden. Dit begon al snel een gevoel van verveling aan te wakkeren. Normaal gesproken zou ik naar de sportschool gaan, maar deze vermijd ik nu liever. Ook andere sociale activiteiten laat ik nu maar even links liggen. Ik ben dus op zoek gegaan naar een aantal dingen die je thuis kunt doen als je je verveelt. Voor iedereen bij wie de verveling ook is toegeslagen hoop ik dat je wat hebt aan de volgende tips.

Opruimen

Zelf vind ik het op zijn tijd fijn om eens iets goed op te ruimen en te organiseren. Zo kun je iets kleins als je mandje met ondergoed uitzoeken, sorteren en opruimen, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan die grote kast waar je altijd met een grote boog omheen loopt. Die waarvan je werkelijk geen idee hebt wat er allemaal in ligt. Het kost je even tijd, maar geeft ook een hoop voldoening als je klaar bent!

Online

Heb je er al eens over nagedacht om die eindeloze rode badges van jouw mail weg te werken? Wat een heerlijk gevoel als je eindelijk alleen je belangrijke e-mails nog hebt staan en al die nieuwsbrieven hebt verwijderd. Nog iets wat je mooi online kunt doen; je volgende reis plannen! Lees reisblogs, vind informatie over verschillende reisbestemmingen en kijk eens wat voor georganiseerde reizen er worden aangeboden. Op Pinterest vind je vervolgens de beste plekjes voor jouw Instagram feed.

Relaxen

Oké, het is misschien niet voor iedereen weggelegd om tijdens verveling nóg meer te relaxen, maar waarom ook niet? Relaxen kan ook in de vorm van bakken. Ben je, net zoals ik, niet zo’n keukenprinses? Met een bakmix hoef je meestal alleen wat boter en eieren toe te voegen. Mijn favoriet is de appel-kaneel cake. Voor wat me-time kun je een warm bad nemen of “per ongeluk” iets te lang onder de stortdouche staan. Je creativiteit kun je goed gebruiken voor het schrijven van een gedicht of kaartje, of probeer eens een tekening met meer dan een stick-figure te maken. Ook een yogasessie maakt je helemaal zen.