Lifestyle

Een notaris, hoeveel kost dat?

Laten we eerst beginnen met wat een notaris is en doet. Als er een gebeurtenis plaats vindt in je leven en je hebt hiervoor een notaris nodig, is het handig om te weten wat een notaris voor je kan doen en hoeveel het kost.

Een notaris zorgt ervoor dat er authentieke documenten opgemaakt worden die nodig zijn om tot bindende en rechtsgeldige afspraken te komenzo’n document wordt ook wel een notariële akten genoemd. Een notariële akten is bijvoorbeeld: een testament, samenlevingscontract, hypotheekakte of erfenisakte.

De kosten van een notaris zijn afhankelijk van waarvoor je een notaris inhuurt. Het is allemaal afhankelijk van wat je wilt en de situatie waarin je je bevindt.

Ook is er sinds 1999 een nieuwe wet opgesteld. In deze wet is vastgesteld dat notarissen zelf hun tarieven mogen bepalen. Wel zit er een minimum en maximum aan. Maar dit betekent ook dat er dus een groot verschil qua prijs kan zijn tussen notarissen.  Om deze reden is daarom altijd slim om meerdere offertes op te vragen als je een notaris nodig hebt.

De prijzen van een notaris kunnen hoog oplopen. Voor bijvoorbeeld het overdragen van een huis kan het bedrag al snel tussen de 1000 en 1500 euro zijn.

Voordat je begint zoeken naar een notaris is het belangrijk om vast te stellen wat voor situatie het is. Is het echt alleen het aanschaffen van een huis, of is het meer gecompliceerd. Door het weten wat je precies allemaal wilt van een notaris kan je notarissen beter vergelijken qua prijs. De goedkoopste notaris is een handige tool die jou kan helpen met het vinden van de beste notaris bij jou in de buurt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *