Geen categorie

Enkele tips voor het gebruik van spiegels in huis

In de badkamer heeft iedereen een spiegel hangen, maar vaak willen mensen op andere plekken in huis ook nog spiegels hebben hangen. Spiegels hebben niet alleen een praktisch nut, maar kunnen ook een mooi decoratiestuk zijn. Ze zijn er in allerlei verschillende vormen, maten en stijlen. Je kunt tegenwoordig zelfs de spiegels op maat laten maken. Daarvoor moet je natuurlijk wel precies weten waar je een spiegel op wil hangen en hoe deze eruit moet zien. Wat kan je nou beter wel of niet doen wat betreft het gebruik van spiegels?

Donkere hoek

Elk huis kent wel een hoek die wat donkerder is dan de overige delen van het huis. Waarschijnlijk zit er dan geen raam in de buurt waardoor er daglicht binnen komt. Je kan er dan natuurlijk voor kiezen om een lamp neer te zetten, maar dat is niet altijd nodig. Je kan tegen die donkere muur ook een spiegel plaatsen. Het bestaande daglicht in de woning weerkaatst het licht, waardoor de kamer lichter en ook gelijk groter lijkt. Hoe groter de spiegel is, hoe groter dit effect is. 

Laag plafond

Er zijn huizen die een relatief laag plafond hebben. Hierdoor oogt de ruimte al gauw een beetje krap en benauwend. Het helpt om dan een ovalen of rechthoekige spiegel verticaal op te hangen. Op die manier speel je een beetje met de ruimte. De hoogte wordt dan benadrukt, waardoor de ruimte hoger lijkt dan deze daadwerkelijk is.

Hoog plafond

Het tegenovergestelde is ook het geval. Wanneer je juist hoge plafonds hebt in je woning, moet je spiegels niet verticaal ophangen. Juist als je ze horizontaal ophangt, wordt de hoogte enigszins onderbroken en benadruk je de breedte van de muren. Zo oogt je huis veel ruimtelijker. Zorg er wel voor dat je jezelf niet continu ziet in de spiegel, bijvoorbeeld als je op de bank zit of als je aan tafel zit te eten. Dat creëert alleen maar onrust en is niet prettig.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *