Geen categorie

Figuurtjes in de koffie

Laatst was ik aan de praat geraakt met een studiegenootje van mij. Zij had mij al wel eens verteld dat zij een tussenjaar had gehouden voordat ze aan haar studie begon. Maar nu we elkaar weer eens goed spraken, na een lange tijd, ben ik er meer op in gegaan. Ik was wel heel nieuwsgierig wat zij dan eigenlijk had gedaan in dat tussenjaar. Ze vertelde mij dat ze was begonnen aan een studie. Hier had ze niet veel contact met haar medestudenten en ook lag de studie haar niet zo goed. Ze vond het maar zwaar en ook moeilijk om zich ervoor te motiveren. Ze had besloten om te stoppen. Dit vond ik een hele dappere keuze van haar. 

Bijbaan achter de bar

Ze is toen op zoek gegaan naar een bijbaantje. Ze liep een café binnen waar ze een briefje op de deur zag hangen dat ze op zoek waren naar personeel. Gelukkig was de eigenaar daar toevallig ook aanwezig, dus kon ze meteen met hem in gesprek. Na een leuk gesprek was ze aangenomen. Ze mocht achter de bar van het café gaan staan. Hier moest ze dan wel een aantal cursussen voor volgen. Ze vertelde heel trots wat ze allemaal had geleerd. Ze kende allerlei soorten koffiebonen uit haar hoofd en wist ook precies wat voor smaak sommige samenstellingen zouden geven. Ook had ze een leuke cursus gevolgd waar ze verschillende manieren van het inschenken van de melk had geleerd. Ze kon nu bijvoorbeeld hartjes, wolkjes en een roos in de koffie maken. Ik vond dit heel gaaf en vroeg of ze het mij ook kon leren. Dit leek haar ook leuk, dus spraken we af om samen op koffie date te gaan. 

Leren

Vandaar dat we afgelopen middag weer bij elkaar kwamen. Ik had haar uitgenodigd bij mij thuis. Ik woon hier wel met meerdere huisgenoten, maar zij hadden ook interesse in het leren maken van figuurtjes in hun koffie. Toen Nora bij ons aan kwam was ik eigenlijk een beetje te laat begonnen met koffie zetten. Ik had beloofd dat ik de koffie al warm zou hebben zodra ze binnenkwam, maar mijn timing was niet zo goed. Gelukkig vond Nora het niet erg en hielp ze mij de juiste hoeveelheid koffiebonen in het antieke koffiezetapparaat te doen. Nadat de koffie klaar was pakte Nora een paar melkkannetjes uit haar tas. Wat fijn dat zij die had meegenomen, want die van ons thuis waren bijna allemaal kapot. Die middag heeft ze mij en mijn huisgenoten veel figuren leren maken in onze koffie. Ik vond dit heel gaaf.