egelbal

Fijne massage met een egelbal

Er zijn een heleboel verschillende manieren hoe jij een massage kan geven. Het kan met de handen wat de standaard manier is. Het kan door middel van hotstones wat steeds populairder wordt, maar je hebt ook iets wat een egelbal heet. Dat is en ronde bal van negen centimeter met allemaal kleine punten. Deze kun je dan over de rug van iemand rollen en dat geeft een fijn gevoel. Het is dan ook erg goed voor je weefsel en het helpt met pijn in de spieren verlichten.

Triggerpoint

Jij hebt misschien nooit een egelbal bedacht als massage. Dat is ook niet zo gek, want je ziet het nog niet super veel. Nu is het perfect voor triggerpoint massage. Hierbij is het doel om echt goed in het weefsel te komen en die zo los te masseren. Dat is voor mensen met rugklachten of in de schouder erg fijn. Nu kun je het ook gebruiken voor jouw voeten en handen. Het is dus best wel flexibel te gebruiken. Helaas is de rug vaak het grootste probleem voor klachten dus daar zal je het vooral voor gebruiken.

egelbal

Wat?

Een egelbal is eigenlijk vrij simpel. Het is letterlijk een ronde bal die niet super groot is met punten eraan. Deze punten doen natuurlijk geen pijn en zijn van rubber. Wel raken deze punten goed het weefsel waar je wordt gemasseerd en dat is een fijn gevoel. De bal zelf heeft een formaat van negen centimeter en komt in verschillende kleuren. Het maakt voor de massage niet uit wat voor een kleur je hebt. Het gaat erom dat het een lekker gevoel geeft en dat je er wat losser van komt. Je zal het dan ook nog niet super veel zien, maar het wordt wel aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *