wonen

Hoe creëer je een vintage interieur?

Krijg je het warm van tweedehands meubels en doe je niets liever dan antiekmarktjes afspeuren naar een nieuw pronkstuk voor in je interieur? Dan ben je vast een echte fan van vintage! Meubels en decoratie hoeft niet in perfecte staat te zijn, hoe eigenzinniger en persoonlijker hoe beter! In deze blog leggen we je uit hoe je jouw vintage stijl het beste kan toepassen in je interieur. 

Authenticiteit

Vintage is authenticiteit. Je gaat op zoek naar pronkstukken uit de jaren 50, 60 of 80 en combineert die moeiteloos met elkaar en met nieuwe items. Donkere kleuren zoals zwart, bruin, groen en camel zijn onmisbaar in jouw interieur. Groen vind je trouwens niet enkel terug op je muren of in je meubelen, maar ook planten scoren in een vintage omgeving. De klassieker der klassiekers is de sanseveria, maar ook cactussen zijn een succes! Mix en match verschillende soorten planten voor een persoonlijk en speels resultaat.

Vintage look en feel

Voor je meubelen is hout de materiaalsoort die niet mag ontbreken. Geef je houten stukken een moderne touch door ze te lijf te gaan met verfborstels of behoud de originele uitstraling door je hout net niet te behandelen. Dat is veel authentieker én bovendien geven houtpatronen je interieur een eigen karakter! Geen tijd om tweedehands winkels en rommelmarkten af te gaan? Heel wat merken spelen in op deze vintage trend en ontwerpen nieuwe meubelen met die typische vintage uitstraling.

Zelf aan de slag met hout?

Ben jij een handige harry en wil je zelf een vintage meubel maken van scratch? Kijk eens op Houtdirect waar je allerlei verschillende soorten hout kan bestellen en kan laten afleveren bij jou aan de deur! Zo wordt jouw vintage interieur nog eigenzinniger en persoonlijker en zul je zeker hoge ogen gooien bij jouw bezoekers!