rollator kopen
Lifestyle

Rollator kopen als ondersteuning

Er zijn veel mensen die deze dagen ouder worden. Doordat mensen ouder worden brengt dit ook beperkingen met zich mee. Een van deze beperkingen is het verliezen van stabiliteit, waardoor oudere mensen beperkt worden in mobiliteit. Zowel binnenshuis als buitenshuis wordt dit lastiger waardoor zij mogelijk met het gevolg te maken krijgen dat zij veel minder kunnen dan voorheen en dan zij zelf zouden willen. Een passende oplossing voor extra stabiliteit is een rollator kopen als ondersteuning.

Medisch

Helpende hand

Er zitten meerdere voordelen aan het kopen van een rollator. Doordat een rollator extra ondersteuning geeft is het een extra helpende hand voor de desbetreffende persoon die de rollator nodig heeft. Doordat de rollator extra ondersteuning biedt zal de persoon weer beter zelfstandig kunnen functioneren. Voorbeelden hiervan zijn dat zij weer zelf naar de supermarkt of markt kunnen gaan, maar ook even bij iemand op bezoek. Ook in huis zelf kunnen rollators gebruikt worden waardoor oudere mensen minder afhankelijk kunnen zijn van hulp van buitenaf.

Comfortabel

Veel opties

Een rollator komt in veel verschillende vormen en maten. Een persoon kan aangeven wat hij of zij fijn vindt en waar hij of zij de rollator voor wilt gebruiken. Op basis hiervan kan de goede rollator gezocht worden. Hierdoor is het een echt persoonlijk hulpstuk. Zo kan er voor gekozen worden om een rollator te nemen die extra ruimte heeft voor boodschappen of een rollator die dit juist niet heeft omdat de persoon daar geen behoefte aan heeft. Ook zijn er rollators die de mogelijkheid bieden om er op uit te kunnen rusten door middel van een zitje. Een andere fijne optie is het zelf kunnen kiezen in welke gewichtsklasse de rollator zit, waardoor iemand met weinig energie toch een steunpunt heeft die weinig moeite kost om die met zich mee te dragen.