zomervakantie 2020 duitsland
Vakantie

Tips voor een zomervakantie 2020 in Duitsland

Een vakantie in Duitsland kan je erg divers maken. Je kan hier prima een citytrip doen, een heerlijk weekendje weg of een paar weken van de ene naar de andere plekken reizen. De zomervakantie 2020 in Duitsland wordt nou eenmaal anders dan normaal. Je zult merken dat er vele maatregelingen zijn getroffen. Bereid je daarom ook goed voor op je vakantie!

Leuke steden in Duitsland

zomervakantie 2020 duitsland

Een stad vol historie en tevens de hoofdstad is Berlijn. Hier staan grote warenhuizen, historische gebouwen en vele bezienswaardigheden met bijzondere verhalen. Ook heeft Berlijn een chique gedeelte met lange boulevards langs boetiekjes en terrasjes. Daarnaast kan je een lekker weekendje weg naar Hamburg. Het is een levendige havenstad met een binnenstad vol leuke winkels. Ontdek de St. Petri Hauptkirche en de luxe warenhuis die hier in de buurt staan. Je kan heerlijk wandelen langs de wandel kades en interessante pakhuizen. Als laatste kan de stad Düsseldorf niet ontbreken in dit rijtje. Het is een stad waar je goed kan winkelen en het is dichtbij de grens. Er zijn diverse musea te bezoeken waaronder het KunstPalast. Ook kan je hier gerenoveerde gebouwen bekijken die in de Tweede Wereldoorlog zijn beschadigt.

Tips voor tijdens je reis in Duitsland

zomervakantie 2020 duitsland

Tijdens de zomervakantie 2020 in Duitsland moet je rekening houden met een aantal dingen. Ten eerste is een milieusticker verplicht als je in de zones van Duitsland rijdt. Deze moet je van te voren aanvragen. Ten tweede zijn er meerdere websites waar je goedkoop tickets kan boeken voor musea of tours. Dit kan onder andere bij voordeeluitjes.com of booking.com. Als laatste is het interessant om is te kijken of je per trein naar Duitsland kan. Bij de NS kan je voordelig tickets krijgen en daarmee door heel Duitsland reizen.