Geen categorie

Vier redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen

Het inschakelen van een aankoopmakelaar bij het kopen van een huis is niet verplicht, maar kan je wel veel voordeel opleveren. Het kan net dat verschil maken tussen je perfecte droomhuis vinden en kopen, of een huis waar je toch net iets minder tevreden mee bent. Daarom geef ik je vier redenen om toch die aankoopmakelaar in te schakelen

Voorkennis

Een aankoopmakelaar heeft een goede kennis van de markt in jouw zoekgebied. Zoek je bijvoorbeeld naar een huis in Amsterdam? Zoek dan ook een makelaar in Amsterdam. Deze makelaar weet wat er speelt op de markt in deze stad. Vaak heeft hij of zij ook kennis van huizen die op de markt gaan komen, maar nog niet op Funda te vinden zijn. Op die manier heb je een grotere kans om voor dat huis in aanmerking te komen, omdat je er eerder bij bent. 

Onderhandeling

Een makelaar onderhandelt de hele dag door over grote bedragen. Hij of zij is erg bedreven in dat spelletje. Waarschijnlijk heb je zelf een stuk minder ervaring in het doen van onderhandelingen, waardoor de kans groot is dat je uiteindelijk meer voor je woning gaat betalen. Door dit aan de aankoopmakelaar over te laten, heb je een goede kans om een gunstigere bieding te kunnen doen.

Bouwkundige staat

Een makelaar ziet de hele dag door verschillende huizen en daarom mag je verwachten dat hij enige kennis heeft van een aantal technische zaken. Een makelaar kan uiteraard niet een heel bouwkundig rapport voor je opstellen, dat moet door een externe partij gebeuren, maar een makelaar ziet al wel snel of een huis in prima staat is, of dat er eerst groot onderhoud moet plaatsvinden voordat het huis bewoonbaar wordt verklaard.

Afhandeling

Als alle onderhandelingen goed zijn gegaan en het bod op je droomhuis is geaccepteerd, moet het proces goed worden afgehandeld. Een aankoopmakelaar neemt de koopakte met je door en wijst je op de kleine lettertjes die erin staan. Ook kan hij of zij je voorbereiden op de afspraak met de notaris door de betreffende stukken alvast met je door te nemen. Kortom, een aankoopmakelaar staat je bij in de hele afhandeling van het aankoopproces van een huis.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *