hondenmand
Tips

Voor iedere hond een leuke mand

Wat voor hond je ook hebt, iedere viervoeter verdient een lekker mandje om in te rusten en slapen. Gelukkig zijn er verschillende soorten manden op de markt, bij hondenmandstore.nl hebben ze ook de hondenmand die goed voor jouw hond is. Alle manden zijn voordelig geprijsd en voorzien van het beste materiaal. Of je nu een grote hond hebt of een kleine, de eigenschappen van de manden zijn gelijk aan elkaar. Elke hond heeft namelijk hetzelfde nodig om goed tot rust te komen. In de webshop zijn veel soorten hondenmanden te koop, verschillende maten en materialen.

hondenmand

Formaat van de mand voor je hond

Bij het kopen van een hondenmand is het formaat belangrijk, heb je een te kleine mand voor een grote hond dan kan die er niet lekker comfortabel in liggen. Voor een kleine hond is de grootte van de mand al snel goed, kan die zich er lekker in bewegen en rollen dan is de maat goed. Bij het kopen van een hondenmand is het gewicht van je hond ook belangrijk, heb je een te zware hond voor de mand dan heeft je hond niet de goede mand. De hond moet zich helemaal kunnen strekken in de mand, tijdens de slaap strekken honden zich regelmatig helemaal uit.

hondenmand

Denk aan de ondergrond

Wanneer je plavuizen op de vloer hebt trekt de kou van de grond de hondenmand in, het is dus verstandig om de mand of niet op de grond te zetten of een extra dekentje erin te leggen tegen de kou. Ook een hoge rand vinden honden prettig om tegenaan te liggen, let er bij kleinere honden wel op dat de hond nog de mand in kan natuurlijk. De meeste honden liggen lekker in elkaar gekropen tegen de zachte randen aan, dit geeft ze een comfortabel en lekker gevoel tijdens het slapen. Een hond vind het ook fijn om een fris en schone mand te hebben, en voor de hygiëne is het ook goed. De meeste hondenmanden kun je wassen, of in ieder geval het liggedeelte van de hond.