Lifestyle

Voordelen van het spelen van bordspellen

In een zich ontvouwende wereldwijde pandemie hebben gezinnen de liefde voor het bordspel herontdekt om hun geest op te vrolijken en de tijd die ze binnenshuis doorbrengen optimaal te benutten. In feite vliegen de bordspellen sinds het begin van de pandemie van de schappen, en veel winkeliers hebben moeite om de vraag bij te houden. Wat is dan de reden achter deze heropleving van bordspellen?

1. Het brengt plezier en vermindert stress

Veel deskundigen hebben beweerd dat het spelen van spelletjes een geweldige manier is om stress te verlichten en tot rust te komen van de ontberingen van het moderne leven. Tijd nemen om vrienden te maken en te genieten van het gezelschap van anderen terwijl je een vriendschappelijk spelletje speelt, kan bij de spelers stress en boosheid aanzienlijk verminderen. Evenzo kan het spelen van bordspellen een goede manier zijn om aan interactief spel te doen, in tegenstelling tot passief in een stoel zitten. Dit is vooral nuttig voor kinderen die bezig zijn met het leren van nieuwe strategieën en puzzels.

2. Het houdt de geest scherp

Bordspellen blijken een prima manier te zijn om scherp te blijven, vooral voor oudere volwassenen. Uit studies blijkt dat bordspellen het cognitief functioneren op oudere leeftijd verbeteren. Het is aangetoond dat het spelen van spelletjes zowel de aandachtsspanne als het visuele geheugen van de spelers verbetert. Specifiek is aangetoond dat spelletjes schaken en patience het visuele geheugen verbeteren. Dit zou te danken kunnen zijn aan de visuele input die een spelbord levert en die een effectievere verwerking van ruimtelijke informatie mogelijk maakt. Kortom een hoop voordelen dus! Ben je op zoek naar een nieuw uitdagend spel? Bekijk dan eens deze bordspellen top 10! Hier zit vast wel iets interessants voor je tussen.

Bron: https://bordspelprijzen.nl/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *