Tips

Voorkomen blijft altijd beter dan genezen

Vorige week was ik op mijn fiets onderweg naar mijn werk. Ik luisterde naar een interessante podcast, terwijl ik hard aan het door fietsen was om op tijd te komen op mijn werk. Het was lekker weer en daarom ook ideaal om op de fiets naar werk te gaan. Ik ben altijd erg oplettend als ik aan het fietsen ben, maar vorige week zag ik net even iets over het hoofd. Een paar straten voor de locatie van mijn werk is een groot kruispunt waar veel verkeer doorheen komt. Het staat ook wel bekend als het kruispunt waar veel ongelukken gebeuren. Sommige stoplichten gaan tegelijkertijd op groen en dat maakt het voor automobilisten erg moeilijk. Die moeten goed blijven kijken voor fietsen of brommers, want zij hebben voorrang op dat kruispunt. Jammer genoeg zag een automobilist mij over het hoofd en die schepte mij terwijl ik door groen licht reed.

Mijn eerste ongeluk had plaatsgevonden

Ik had in mijn leven nog nooit een ongeluk meegemaakt, tot op vorige week na. Het gebeurde heel plotseling en ik had het niet zien aankomen. Voordat ik het wist lag ik op mijn rug op de grond en mijn fiets een paar meter verder op de stoep. De auto had mij geraakt toen hij naar rechts afsloeg. We hadden allebei tegelijkertijd groen licht, echter verleende de automobilist mij geen voorrang toen hij naar rechts wilde afslaan. Daar lag ik dan op de grond met veel pijn in mijn onderrug en met een grote schaafwond op mijn knie. Gelukkig bleef de automobilist, ondanks de grote schrik, staan en ging hij polshoogte bij mij nemen. Ook andere omstanders kwamen kijken hoe het bij mij ging. Ik was nog spraakzaam en gaf aan dat ik last had van mijn rug, maar dat er geen ambulance hoefde te komen.

Noteer de gegevens en maak een afspraak

Ondanks ik nog nooit een ongeluk had meegemaakt, wist ik wel dat het belangrijk was om gelijk de gegevens te noteren van de tegenpartij voor een eventuele schade vergoeding. De automobilist gaf toe dat hij verkeerd zag en gaf aan dat hij mee wilde werken om het op te lossen. Nadat we de materiële schade hadden bekeken, heb ik contact opgenomen met een letsel advocaat. Ik had nog erg veel last van mijn rug en kreeg het advies om zeker een letsel advocaat te raadplegen. Het was goed dat ik daar een afspraak mee had gemaakt, want daardoor kreeg ik ook nog een vergoeding voor de gemaakte ziektekosten.