Vervoer

Waarom je een e-bike moet nemen

Sinds een tijdje zie je echt overal elektrische fietsen rijden. Eerst dacht ik altijd dat elektrische fietsen vooral voor ouderen bedoeld waren, maar ik zie tegenwoordig ook steeds meer jonge mensen op zo’n fiets. Laatst heb ik dus in een gekke bui ook besloten om een e-bike aan te schaffen. Nooit had ik gedacht dat ik zo blij zou zijn met mijn aankoop! In deze blog vertel ik een aantal redenen waarom jij een elektrische fiets aan moet schaffen. 

Lange afstanden fietsen

Ik ben een enorme natuurliefhebber en hou veel van activiteiten als wandelen, stukjes fietsen en hardlopen. Wat ik dan ook een super groot voordeel van de e-bike vind, is dat je hele lange stukken kunt fietsen zonder dat je moe wordt. Het fietsen op een elektrische fiets gaat zo makkelijk en zonder moeite, dat je zonder problemen drie keer het aantal kilometers kan fietsen dan wat je normaal zou doen. Tegenwoordig fiets ik dan ook regelmatig ‘s ochtends naar mijn werk. In de zomer deed ik dit wel eens met mijn normale fiets, maar het was toch te ver om dit elke dag te doen. Nu fiets ik minstens drie keer per week naar mijn werk op de e-bike. 

Snel maar toch veilig

Een ander voordeel waarom veel mensen een elektrische fiets kopen, is natuurlijk omdat het veel sneller gaat dan een gewone fiets. De fietsen kunnen tot maximaal 25 kilometer per uur. Dit is dus ongeveer even snel als een scooter met een blauw kenteken. En hoewel deze beide even hard gaan, voelt een elektrische fiets toch een stuk veiliger. Vooral als je de e bike met middenmotors voelen bijna net zo veilig als een normale fiets, doordat de zware motor in het midden ervoor zorgt dat de fiets heel stabiel is. Natuurlijk moet je bij een elektrische fiets wel nog steeds voorzichtig zijn op de weg, net als bij elk transportmiddel.

Milieuvriendelijk

Een laatste voordeel wat ook erg belangrijk is om te noemen, is dat een e-bike heel milieuvriendelijk is. Zoals ik al zei, ga ik nu minstens drie keer per week met de elektrische fiets naar mijn werk. Normaal deed ik dit bijna altijd met de auto. Zelfs ritjes naar de supermarkt of sport deed ik vaak nog met de auto, omdat dit toch wel makkelijk was. Ook dit doe ik nu op de e-bike. Zo bespaar ik veel brandstof, wat goed is voor het milieu. De e-bike is dus een heel milieuvriendelijk alternatief voor andere voertuigen.