Geen categorie

Waarom PLA als filament vaak gebruikt wordt

Als het gaat over filament voor 3D-printers, dan valt op dat PLA vaak de voorkeur geniet. Wie nieuw is in het werken met deze printers, vraagt zich misschien af waar deze voorkeur vandaan komt. Waar onderscheidt dit type filament zich van andere soorten? Het is dan in ieder geval van belang om te begrijpen wat de goede kanten van dit type plastic om mee te printen eigenlijk zijn. Daarmee is dan direct ook te verklaren waarom dit zo populair is en wat jij ermee kunt wanneer je het gaat gebruiken voor jouw projecten.

Het gebruiksgemak staat voorop
Om te beginnen is PLA als filament zo populair omdat het zo gemakkelijk te gebruiken is. Dit geeft direct een goede verklaring voor de populariteit. Zeker ook wanneer je als beginner aan de slag gaat met het werken met een 3D-printer is dit natuurlijk van groot belang. Het is zelfs zo dat bij het zoeken naar instructies vaak dit advies naar voren komt. Hoewel er heel veel andere soorten zijn, is het voor dit materiaal zo dat het heel geschikt is voor heel veel verschillende vormen van gebruik. Juist met die kennis in het achterhoofd is de keuze al snel gemaakt.

Snel te begrijpen
Wat ook een voordeel is van het gebruik van PLA filament is dat snel te begrijpen is hoe het op de juiste manier te gebruiken is. Dit komt bijvoorbeeld omdat er niet heel veel eisen aan het gebruik worden gesteld. Het is gemakkelijk te verwarmen en direct op de juiste manier te bewerken. Daarom wordt het vaak ook gebruikt als filament voor de meer gangbare 3D-printers. Er zijn bovendien dan ook heel veel toepassingen te bedenken waar dit type materiaal goed bij te gebruiken is. Wanneer je er eenmaal gewend aan bent is het bovendien vaak zo dat je eigenlijk niet anders meer wilt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *