Tips

Weekend naar Gent

Eens in de zo veel tijd gaan mijn vrienden en ik een weekendje weg. De vorige keer waren we naar Antwerpen geweest en dat was een groot succes geworden! Daarom besloten we om voor de volgende keer Gent te bezoeken. In dit blog neem ik je mee naar onze eerste avond in Gent!

Op weg naar ons appartement

Mijn vrienden en ik studeren allemaal nog. En kunnen daarom gebruik maken van het gratis studenten OV. Op vrijdagmiddag verzamelden wij onszelf op Schiphol station, om vanaf daar met de Thalys verder te reizen naar Brussel.

Gent is natuurlijk een echte studentenstad en daarom voelde het voor ons ook als een soort van thuiskomen toen we ‘s avonds aankwamen op het treinstation. Het was er vol met leven en gezelligheid. Nu nog ons appartement vinden.

Gelukkig was dat een niet al te grote opgave. We konden zo de tram in en kwamen uit in het centrum van de stad. Nog geen 10 minuten lopen en we konden onze tassen al uitpakken!

De eerste avond uit

We hadden gelukkig onderweg al genoeg gegeten, dit gaf ons de mogelijkheid om onszelf gelijk voor te bereiden op de avond die komen ging. Het was half acht, dus we moesten snel zijn voordat de supermarkten dicht zouden gaan als we nog wat drank en snacks wilden halen.

Eenmaal terug van het boodschappen doen en we alles weg hadden gelegd kon het indrinken beginnen want ja, we blijven wel studenten. Halverwege de avond was ik zelf een beetje verbluft hoe veel drank we er doorheen hadden gejaagd. Het begon voor mij een beetje op binge drinking te lijken. Voor al mijn lezers hier wel een waarschuwing: drink altijd met mate! Als jij vermoedt dat je te vaak aan binge drinken doet, kan je hulp zoeken door in gesprek te gaan met een arts via de link. Hulp is dichterbij dan je denkt.

Dan verder met mijn verhaal. Het moment dat ik begon te merken dat wij allemaal wel gezellig wat gedronken hadden heb ik ons de deur uit gekregen. Op naar de eerste kroeg!

Gent kent namelijk tal van leuke plekjes om met vrienden wat te drinken. Er is een groot plein met veel verschillende cafés van bierbrouwerijen. Tijdens onze eerste ‘kroegentocht’ zijn we vier verschillende barretjes en cafés af gegaan. Rond een uur of 2 waren we weer in het appartement. Gelukkig houden mijn vrienden en ik niet echt van uit gaan in clubs, anders was het nog veel later geworden. En we moesten fit zijn de volgende dag  want we wilden de rest van de stad nog bekijken!