Tips

Wees een pen pal!

Het was vroeger heel normaal om mensen uit verre plekken lange brieven te sturen. Nu wordt dat iets minder gedaan. De informatie wordt wel over het internet verzonden, maar het is niet hetzelfde als fysiek iets verzenden of binnen krijgen. Er zitten veel voordelen aan het schrijven naar een pen pal, dus het is zeker een idee om er eentje te zoeken dit jaar!

Hoe vind je een pen pal?

Een pen pal is een vriend aan wie je brieven schrijft. Dit kunnen echte brieven zijn, maar het kan ook via de mail gaan. Niet alle pen pals hebben elkaar ontmoet voordat zij beginnen met schrijven. Tegenwoordig is het helemaal makkelijk om een nieuwe vriend te vinden om brieven en verhalen mee te delen. Iemand hoeft alleen maar op social media te gaan! Er bestaan talloze accounts en hashtags met bijvoorbeeld “penpalwanted”. Vaak staat er dan een kleine omschrijving van iemand bij en kan je gaan zoeken!

De voordelen

Aan het hebben van een pen pal zitten vele voordelen. Allereerst is het natuurlijk leuk om te hebben. Het is iemand met wie je, misschien op een onconventionele manier, vrienden bent geworden, omdat jullie nou eenmaal dezelfde dingen leuk vinden. Nu wordt er gecommuniceerd op een minder moderne manier. Daar zit nog wat interessants aan?

Daarnaast heeft het veel voordelen om fysiek een brief te schrijven: de teksten kunnen goed bewaard blijven, het is persoonlijker dan een ander soort bericht, en vaak worden mensen rustig van brieven schrijven. Het decoreren van de brief (of een kaartje) is natuurlijk ook heel leuk om te doen! Hiermee worden the finishing touches erop gezet en kan het helemaal afgestemd worden op de schrijver én op de lezer.

Pen pals kunnen elkaar ook wat sturen! Iedereen vindt het leuk om een pakket te ontvangen, maar het versturen ervan kan ook leuk zijn. Dit kan, net zoals de brief of het kaartje, helemaal afgestemd worden op de ontvanger of verzender. Zowel de inhoud als de verpakking leuk maken kan hiervoor zorgen. Soms kan een pakket versturen er een beetje ingewikkeld uitzien, maar met de juiste service is dit niet zo.

Als laatste is het schrijven naar een pen pal een goede manier om een nieuwe taal te leren. Door het schrijven en lezen van de taal die geleerd wilt worden, kom je vaak stukken verder dan alleen via bijvoorbeeld een app. Een bonus is dat de pen pal die de taal spreekt tips kan geven!

De conclusie: wees een pen pal!