soorten hoortoestel
Tips

Welke soorten hoortoestel zijn er?

Welke hoortoestellen zijn er allemaal en waar kun je nu het beste voor kiezen? Er zijn verschillende soorten hoortoestel en ook weer verschillende modellen. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen van een hoortoestel.

  1. Groot of klein
soorten hoortoestel

Hoortoestellen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, maar over het algemeen zijn hierin twee verschillende soorten hoortoestel te onderscheiden. Zo is er het AHO-hoortoestel met een redelijk grote behuizing achter het oor. De receiver zit bij dit hoortoestel ook in de behuizing. Daarnaast is er het RIE-hoortoestel. Bij dit gehoorapparaat zit de receiver in het slangetje, waardoor de behuizing achter het oor een stuk kleiner is.

  1. Luisteromstandigheden

Bij het kiezen van een nieuw hoortoestel let je niet alleen op de verschillende soorten hoortoestel. Je kijkt daarnaast ook naar je lusiteromstandigheden. Vervolgens zoek je een hoortoestel uit dat hiervoor geschikt is. Ga je graag naar het theater? Wandel of fiets je regelmatig? Ben je vaak in een drukke ruimte met veel mensen? Je hoortoestel moet hierop zijn aangepast. Ga dit dus na en kies een hoortoestel dat hierbij past.

soorten hoortoestel
  1. Vraag advies aan je audicien

Het kan lastig zijn om zelf een gehoorapparaat te kiezen. Gelukkig kan je audicien je hier ook bij helpen. Het is altijd aan te raden om aan hem of haar advies te vragen. Samen kunnen jullie een hoortoestel uitzoeken dat perfect bij jou past.