Life

Zo plan je je droombruiloft

Bijna iedereen droomt wel eens over zijn of haar bruiloft. Hoe ga je het aankleden, vormgeven en plannen? Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren om je bruiloft te vieren. Wat belangrijk is, is dat het jullie dag moet worden en dat jullie er de rest van je leven met een goed gevoel op terug moeten kijken. Wil jij nou je droombruiloft gaan plannen maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg dan de volgende stappen.

Geld

Dat een bruiloft erg veel geld kost, is algemeen bekend. Vooral als je het groots wil vieren met veel gasten, moet je diep in de buidel tasten. Het is daarom verstandig om eerst een tijd flink te sparen, voordat je besluit om te gaan trouwen. Het is zonde als je alles maar half kan doen, omdat er simpelweg niet genoeg budget is om bijvoorbeeld je perfecte trouwjurk te kopen, of om die ene band waar je zo’n fan van bent, in te kunnen huren. Neem de tijd, maak een spaarplan en stel je bruiloft dus als het kan enkele maanden tot jaren uit, zodat je alles tot in de puntjes goed kan regelen.

Locatie

Begin op tijd met het zoeken naar een locatie. Bij populaire trouwlocaties, zoals bijvoorbeeld een kasteel, kan het zijn dat deze al maanden tot jaren volgeboekt zijn. Het zou jammer zijn als je daarom je droomlocatie zou mislopen. Begin dus op tijd met oriënteren en maak ook zeker een afspraak om langs te gaan. Soms kan iets op internet perfect lijken, maar als je er zelf rondloopt, voel je het toch niet helemaal. Als je op tijd begint, heb je dus nog tijd om daartussen te schakelen en over te stappen op een ander plan.

Muziek

Wat wil je qua muziek? Wil je zelf een playlist maken en deze tijdens het feest afspelen? Of wil je live muziek? En wil je dan liever een DJ of een band? Dat zijn allemaal vragen waar je over na moet denken. Vanzelfsprekend is het inhuren van live muziek duurder dan muziek via een afspeellijst. Bespreek goed met je partner wat jullie graag willen en wat je er dan aan uit wil geven. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *