Geen categorie

Zo ruim je de kledingkast van je kind op voor het voorjaar

De winterse sneeuwdagen zijn achter de rug en maken langzaam plaats voor het voorjaar. Dit betekent dat de bloemen zullen bloeien en de temperaturen zullen oplopen. Voor velen zal dit ook betekenen dat het weer tijd is voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak. En bij schoonmaken hoort opruimen. Met deze tips is het opruimen van de kledingkast van je kind a piece of cake!

Voorbereiding

Voordat je begint met opruimen en uitzoeken moet je zorgen dat je goed voorbereid bent. Zorg dat je alles wat je nodig zal hebben bij de hand hebt, want niets is vervelender dan halverwege de klus moeten stoppen. Zorg ervoor dat je minimaal twee tassen of bakken hebt. De ene is voor de kinderkleding die je weg gaat gooien en de andere is voor de kleding die je weg kunt geven. Haal om te beginnen de kledingkast helemaal leeg en leg alles voor je op de grond. Dit is ook een goed moment om met een doekje door de binnenkant van de kast te gaan. Nu kun je de kleding gaan sorteren. Maak een stapel met spijkerbroeken, een stapel met shirts met korte mouwen, een stapel met shirts met lange mouwen enzovoort. Op deze manier kun je goed zien van welke categorie je veel of juist weinig items hebt.

Uitzoeken

Als je alle kleding gesorteerd hebt, is het tijd om die te gaan uitzoeken! De gouden tip wat betreft het uitzoeken is: wees kritisch. Kleding die niet mooi is of eigenlijk nét niet goed past, ga je je kind toch niet aantrekken en maken de kast dus alleen maar rommeliger! Maak ook een goede selectie tussen de kleding die weg moet en de kleding die je weg zou kunnen geven. Kindermerkkleding van hoge kwaliteit is vaak nog goed genoeg om een tweede leven te krijgen. Als je alle kleding hebt uitgezocht, moet alles een goed plekje krijgen in de kast. Je zou eventueel bakken kunnen aanschaffen om de kleding per categorie in op te bergen. Dit zorgt voor een opgeruimde en overzichtelijke kledingkast!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *