Geen categorie

Zo ziet de tijd na een scheiding eruit

Een scheiding is altijd erg verdrietig. Wanneer je in het huwelijksbootje stapt, hoop je dat dit voor altijd zal zijn. Als na verloop van tijd blijkt dat dit toch niet helemaal blijkt te werken, is dat erg verdrietig. Je leven moet dan weer opnieuw vormgegeven worden. De periode na een scheiding is vaak een hectische periode, waarin veel dingen geregeld moeten worden.

Het proces

Wanneer je gaat scheiden, is dit vaak een lang proces. Hier kan soms wel maanden overheen gaan. Vaak schakel je de hulp in van de scheidingsbemiddelaar die ervoor zorgt dat de scheiding in goede banen geleid wordt. Uiteindelijk moet de rechter de scheiding definitief maken en het huwelijk ontbinden. Daarom kan het soms wel enkele maanden gaan duren.

De periode erna

Voordat de scheiding definitief wordt gemaakt, moeten er eerst afspraken worden gemaakt en deze moeten op papier worden gezet. Wanneer er kinderen in het spel zijn, moet er een ouderschapsplan gemaakt worden waarin staat wanneer de kinderen waar zijn. Kies je voor co-ouderschap of blijven de kinderen bij één van de ouders wonen en gaan ze slechts soms op bezoek bij de ander. Dat zijn allemaal zaken waar je over na moet denken. Ook moeten alle spullen worden verdeeld. Wie neemt wat mee? Wie blijft er in het huis wonen? Of moet het huis verkocht worden? Ook hierbij kan een scheidingsbemiddelaar helpen.

Emotionele verwerking

De beslissing om te gaan scheiden wordt niet over een nacht ijs gemaakt. Vaak gaat daar een heel proces van ruzies en gesprekken aan vooraf. Ondanks dat je er beide achter staat, kan een scheiding erg veel verdriet veroorzaken. Het perfecte plaatje dat je in je hoofd had, is er niet meer. Je leven moet weer opnieuw ingericht worden. Dit kan je in bepaalde opzichten ook vergelijken met rouwen om een overledene. Neem goed de tijd om dit te verwerken en ga desnoods naar de huisarts om een verwijzing naar een psycholoog te krijgen. Een scheiding kan namelijk echt een grote impact op je hebben en je moet er niet te licht over denken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *